Näkymme

Haluamme nähdä kansakuntamme muuttuvan kristittyjen kautta, jotka löytävät vapauden Jeesuksen seuraamisessa, kokevat iloa ylistäessään Jumalaa ja saavat Pyhän Hengen voiman elämäänsä.

Haluamme nähdä seurakuntien uudistuvan ja vahvistuvan sekä uusien yhteisöjen syntyvän. Tahdomme elää todeksi Jumalan Sanan kaikilla elämän alueilla, etsiä kadotettuja, rikkinäisiä ja köyhiä ja näyttää, että hyvä uutinen Jumalan valtakunnasta kuuluu kaikille.

Arvomme

Risti ja ylösnousemus

Kunnioitamme kaikkea mitä Jeesus teki puolestamme ristillä. Tahdomme myös itse kulkea ristin tietä samalla tuntien hänen ylösnousemuksensa vapauttavan voiman.

Sana ja Henki

Haluamme, että kaikki mitä uskomme, opetamme ja teemme, perustuu Raamattuun Jumalan kirjoitettuna sanana. Samalla tahdomme oppia kuulemaan ja tottelemaan Pyhää Henkeä, joka puhuu meille sekä henkilökohtaisesti että yhteisönä.

Jumalan äärettömyys ja läheisyys

Haluamme elää Jumalan kunniaksi ylistäen hänen majesteettisuuttaan, kaikkivaltiuttaan ja mahtavaa voimaansa. Samalla voimme kohdata hänet ylistyksessä läheisesti ja henkilökohtaisesti ja kokea syvää yhteyttä hänen kanssaan

Jatkuvuus ja muutos

Pidämme uskollisesti esillä muuttumatonta sanomaa Jeesuksesta, hänen työstään sekä henkilökohtaisen pelastuksen ja pyhityksen merkityksestä. Samalla etsimme kulttuuriimme ja ympäristöömme sopivia tapoja ylistää ja opettaa, olla seurakunta ja tehdä lähetystyötä.

Luonnollinen ja yliluonnollinen

Tahdomme nähdä kristittyjen käyttävän kaikkea sitä luonnollista ymmärrystä, viisautta ja taitoa, jota heillä on, ja opettelevan samalla palvelemaan toisia yliluonnollisilla Pyhän Hengen lahjoilla rakkaudessa ja voimassa, Jeesuksen esimerkin mukaan.

Jumalan valtakunta – jo nyt ja ei kuitenkaan vielä

Tahdomme julistaa hyvää sanomaa Jumalan valtakunnasta ja nähdä sen läsnäolosta kertovia ihmeitä ja merkkejä. Samalla ymmärrämme, että Jumalan valtakunta tulee lopullisesti ja kärsimys voitetaan vasta sitten, kun Jeesus tulee takaisin ja tekee kaiken uudeksi.

Tehtävä ja yhteisö

Haluamme nähdä seurakunnan muuttuvan tehtävänsä ymmärtäväksi yhteisöksi, joka rakastaa ja tavoittaa kadotettuja, pitää huolta köyhistä ja tuo oikeudenmukaisuuden koteihin, naapurustoihin, työpaikoille ja kansakuntiin. Samalla haluamme seurakunnan olevan armon täyttämä yhteisö, jossa ihmiset voivat löytää suhteen Jumalaan ja toisiin ihmisiin sekä parantumisen, uskon, toivon ja rakkauden.

Johtajuus ja yleinen pappeus

Tahdomme valmentaa Pyhän Hengen voimassa toimivia, rohkeita ja tehtävästään tietoisia seurakuntien johtajia. Samalla tahdomme varustaa jokaista kristittyä palvelemaan Jeesuksen mallin mukaisesti omassa kodissaan, seurakunnassaan sekä työ- ja elinympäristössään.

Armollisuus ja totuus

Tahdomme olla ystävällisiä ja sydämellisiä ajatellessamme toisia ja puhuessamme heistä, riippumatta siitä, ovatko he kanssamme samaa mieltä. Samalla kerromme selkeästi, mitä me uskomme ja miksi uskomme.

Yhteys ja erilaisuus

Haluamme tehdä yhteistyötä avoimesti ja vastuullisesti kaikkien niiden kanssa, jotka pitävät kiinni näistä arvoista. Samalla hyväksymme seurakuntien erityispiirteet, erilaiset johtamistavat sekä kirkkokunnalliset painotukset ja kunnioitamme niitä.

Johtajisto

Suomen New Winen johtajistoon kuuluu seurakuntien ja järjestöjen vaikuttajia. He ovat sitoutuneet paikallisseurakuntia uudistavan liikehdinnän edistämiseen Suomessa. Johtajisto kokoontuu säännöllisesti rukoilemaan ja valmistelemaan New Wine -tapahtumia ja pitää yhteyttä laajempaan kansainväliseen New Wine -verkostoon. Voit ottaa heihin yhteyttä sähköpostilla (etunimi.sukunimi@newwine.fi).

Johtajisto kiertää eri puolilla Suomea opettamassa ja varustamassa näkymme ja arvojemme mukaisen elämään.

johtajistoon kuuluvat

Jukka Jämsén

Jukka Jämsén

Jukka on Suomen New Wine -liikkeen toiminnanjohtaja ja vastaa lisäksi vastuunkantajaretriiteistä. Hän asuu Jyväskylässä yhdessä vaimonsa Kirsin kanssa. Ulospäin suuntautuva seurakunta armolahjoineen innostaa edelleen!

Kirsi Jämsén

Kirsi Jämsén

Kirsi on Jukan vaimo, em. lasten (nyt jo aikuisten) äiti ja ammatiltaan luokanopettaja. Jyväskylän KohtaamisPaikassa hän toimii yhtenä KohtaamisRyhmän vetäjänä ja rukouspalvelijana. Tämä innostaa: Kun näkee tavallisten ihmisten palvelevan toisiaan Jumalan antamilla lahjoilla, niin että Jeesuksen luo on helpompi löytää.

Tiina Kilkki

Heikki Niittylä

Heikki on Jyväskylän KohtaamisPaikan vastuunkantajia ja tekee kaikkensa tukeakseen johtajia! Heikki on Katin aviomies, kolmen lapsen isä ja ammatiltaan datatieteilijä. Vapaa-ajallaan hän harrastaa geokätköilyä.

Kenno Leier

Kati Niittylä

Kati on Heikin vaimo, kolmen lapsen äiti ja sairaanhoitaja. Hengellinen perhe löytyy Jyväskylän KohtaamisPaikasta ja New Wine on luonnollinen olotila. Katin sydäntä lähellä on myös rukous, Legot ja tumma kahvi.

Mikko Matikainen

Mikko Matikainen

Mikko palvelee Medialähetys Sanansaattajien toiminnanjohtajana sekä reissu- ja mediapastorina. New Winen slogan ”Local churches changing nations” kutsuu muuttamaan maailmaa ja toteuttamaan lähetyskäskyä Pyhän Hengen antamalla voimalla. Tässä ja tähän Mikko haluaa rohkaista. Mikko asuu Vantaalla, on yksinkertainen isä ja Riinan aviomies.

Riina Matikainen

Riina Matikainen

Riina on ylistäjä, Mikon vaimo, äiti ja mukana liike-elämässä. Kokemusta seurakuntatyöstä 13v ajalta. Jumala on elämän ja sen lahjojen antaja. Hän on lähempänä meitä, kuin ymmärrämmekään. Valtakunnan löytyminen ja avautuminen arkitodellisuudeksi innostaa ja kiinnostaa!

Suvi Kankkunen

Suvi Kankkunen

Suvi asuu Tampereella ja toimii kehittämisjohtajana ja opettajana Suomen teologisella opistolla. Hänellä on vastuualueenaan kesätapahtuma sekä nuorisojohtajien verkosto. Kiinnostuksen kohteet ulottuvat nykytanssista johtajien kehittämiseen ja tieteenfilosofiasta sisustusprojekteihin.

Topi Knihtilä

Topi on Lahdessa asuva Jeesuksen seuraaja, Tiinan aviomies sekä päiväkoti-ikäisten Neean ja Eemin isi. Hän työskentelee pappina Joutjärven seurakunnassa. Topia innostaa yhteisöt, jotka elävät lähellä Jeesusta ja Hänen työtoverinaan tekevät opetuslapsia. Harrastuksena Topilla on kuntosali ja laitesukellus.

Heli Sätilä

Heli Sätilä

Heli on kolmen aikuisikäisen lapsen äiti, ammatiltaan lääkäri ja toimii lastenneurologina. Hän haluaa miehensä Tapion rinnalla viedä eteenpäin ja elää todeksi sanomaa Kristuksesta ja Hänen seurakunnastaan.

Tapio Sätilä

Tapio Sätilä

Tapio on Suomen New Winen hallinto- ja viestintäkoordinaattori, Jeesuksen seuraaja, Helin puoliso, kolmen lapsen isä ja vapaakirkon pastori. Intohimona opetuslasten rinnalla kulkeminen, paikallisseurakunnan hyvinvointi ja kasvu. Harrastuksena mm. lukeminen, penkkiurheilu ja rakentaminen.

Leila Valmari

Leila Valmari

Leila toimii Rovaniemen vapaaseurakunnan pastorina. Hän ja puolisonsa Pekka ovat viiden aikuisen lapsen vanhempia, ja lastenlapsia heillä on (tätä kirjoitettaessa) kuusi. Kristittyjen yhteys ja kasvu ovat lähellä Leilan sydäntä. Niistä on saatu iloita mm. kotikaupungin seurakuntien yhteisissä New Wine -tapahtumissa ja -hankkeissa.

Pekka Valmari

Pekka Valmari

Pekka on Rovaniemen Vapiksen pj. Yhdessä puolisonsa Leilan kanssa hän koordinoi paikallista New Wine -toimintaa. Lasten ja nuorten asiat ovat tuttuja oman perheen lisäksi siviilityöstä.

Leila Valmari

Jenni Kangasluoma

Jenni on tamperelaistunut turkulainen ja toimii pastorina Sykeseurakunta seurakunnanistutusprojektissa. New Winen arvojen mukaisesti hän rakastaa Jumalan valtakunnassa sitä, että kaikki saa pelata! Ei ole sivusta seuraajan paikkaa, sillä jokaisella on annettavaa ja Pyhä Henki käyttää kaikkia.

Pekka Valmari

Petteri Kangasluoma

Petterissä yhdistyvät insinöörin tarkka ajattelu sekä lämmin persoonallisuus. Petteri on mukana vaimonsa Jennin kanssa johtamassa Sykeseurakuntaa ja iloitsee siitä, että saa olla osa suurempaa suunnitelmaa, joka toteutuu Tampereella ja ympäri maailmaa. Vapaa-ajalla Petterin voi bongata pelaamasta rugbya.

Leila Valmari

Anssi Nurmi

Anssin koti löytyy Liedon Littoisista yhdessä Nooran kanssa. Kodissa asuu edellisten lisäksi kolmesta lapsesta kaksi sekä australianterrieri. Hän toimii Turun arkkihiippakunnan hiippakuntasihteerinä. New Winen arvoista innostaa erityisesti ’luonnollinen ja yliluonnollinen’ – mahtava yhdistelmä! Anssi on kokenut vastuukantajaretriittien toimija. Hän pitää mökkeilyistä, sähköpyöräilystä ja geokätköilystä.

Iloisia nuoria
Pinkki ja turkoosi NW kuppi
Kaksi miestä takaapäin
Lastenteltassa
NW2019 lavalla
Kutsu vettenpäälle -kirja