Kristus on ylösnoussut! Tänään saat riemuita ja juhlia rauhassa! Valo loistaa pimeän keskellä kirkkaammin (Joh. 1:5) kuin koskaan aikaisemmin sitten luomisen päivien. Jeesuksen seuraajien mielet alkavat myös valaistua. Seuraavien päivien aikana Jeesus avaa heidän mielensä ymmärtämään selkeämmin Jumalan suunnitelman maailman pelastukseksi.

Rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä. Kaikki tuo on Pyhän Hengen hedelmää (Gal.5). Kaikki tuo voi avautua meille yhdessä hetkessä ja samalla se avautuu askel kerrallaan. Naiset haudalla ovat jo valmiita voitelemaan mätänemään alkaneen ruumiin. He eivät muistaneet mitä Jeesus oli heille puhunut (j.6). Apostolit eivät usko naisten puheita. Pietari näkee käärinliinat ja jää ihmettelemään. Vieläpä juuri ennen lähetyskäskyn antamista (Matt. 28: 17-)  ”…he kumarsivat häntä, joskin muutamat epäilivät…” , kaikille ei ole selvää ylösnousseen Jeesuksen voima ja valta yli kaiken.

Tämä jännite on meille tuttu – kaikki on selvää ja mikään ei ole. Se oli tuttua Jeesuksen ensimmäisille seuraajille: Marialle, Pietarille, Paavalille – oikeastaan kaikille. Tämä todellisuus ei kuitenkaan mitään pois siitä todellisuudesta, että ylösnoussut Jumala antaa elämän, merkityksen, voiman, ilon ja rauhan juuri nyt ja juuri tänään.

Anna Jumalan läsnäolon täyttää koko elämäsi. Kaikki sen murtumat, haavat ja epätäydellisyyden. Jeesus murtui, kuoli ja hän elää! Elämä voi eheytyä koska: Kristus nousi kuolleista – totisesti nousi!