New Wine rohkaisee kaikkia elämään Jumalan rakkauden perustalle rakentuvaa, Pyhän Hengen johtamaa elämää. Tämä näkyi vahvasti myös Englannin New Winen järjestämässä hengellisten vastuunkantajien tapaamisessa Harrogatessa Keski-Englannissa maaliskuun alussa.

New Wine tukee Britanniassa noin 2000 pääosin anglikaanista seurakuntaa. Toiminnan ykköspäämäärä on ”avustaa seurakuntien johtoa ja vastuunkantajia välittämään hyvää uutista Jumalan lupauksista tälle sukupolvelle”.

Opetuksesta huokui nöyrä, itseä korottamaton mutta Jumalasta innostunut ilmapiiri. Sen mukainen elämä onkin jo johtanut suuren osan mukana olleita seurakuntia maallistumisen ja kuihtumisen ajasta uuteen kasvuun. Koko Englantiin on evankeliumin edistämiseksi noussut viime vuosikymmenellä myös kirkkokuntien yhteinen seurakuntien ja yhteisöjen istutusliike – monimuotoisia istukkaita on jo noin 4000 kappaletta. Aivan kaikki eivät menesty, mutta evankeliumi leviää silti tällä tavoin tehokkaammin.

Tapahtumassa kuultiin koskettavia todistuksia. Lähes mykistävää oli kuulla hengellisen oikeudenmukaisuus- ja köyhyydenvähennysliike Just Earthin työn hedelmistä Afrikassa. Bruce Collinsin (kuvassa) käynnistämä liikehdintä on leviämässä jo useampaan maahan. Sadot kolminkertaistuvat, kun maanviljelyksen nykyosaamista koulutetaan halukkaille viljelijöille seurakuntien välityksellä. Muutkin haluavat päästä mukaan, ja sekä hengellinen että aineellinen työ menestyvät.

Ylistys oli vaikuttavaa tuhannen pastorin, nuoriso-ohjaajan ja muiden vastuunkantajien laulaessa sydämensä pohjasta. Rukousta sairaiden puolesta opetettiin käytännöllisellä, helposti omaksuttavalla tavalla – ja vastauksia nähtiin.

Seminaarit kattoivat mm. seuraavia teemoja: 

  • Ihmisten johtaminen muutoksen läpi
  • Uusien kristillisten yhteisöjen istuttaminen
  • Omien alueidemme tavoittaminen
  • Overflow – Viedään se kaduille
  • Kasvun näkeminen lasten ja nuorten työssä
  • Arise & Shine – Nuoria rohkaistaan ottamaan paikkansa koko seurakuntaperheen tukiessa heitä

Kaikessa heijastui New Winen johtajan Paul Harcourtin toteamus: ”Jumalan rakkauden kokeminen on keskeistä. Jos joku asia saa ihmisen ajattelemaan, että Jumala on jotain muuta kuin rakastava – on ihmisen ongelma tunnistettu.”

 

Pekka ja Leila Valmari

Pekka Valmari

pekka.valmari(ät)newwine.fi
Pekka on Rovaniemen Vapiksen pj. Yhdessä puolisonsa Leilan kanssa hän koordinoi paikallista New Wine -toimintaa. Lasten ja nuorten asiat ovat tuttuja oman perheen lisäksi siviilityöstä.