Tämä teksti jatkaa hämmennysten sarjaa. Usko Jumalaan on täynnä hämmennystä ja hämmästystä, pelkoa ja syvää rauhaa, uskoa ja epäuskoa. Jeesus tunnistaa tuon ja sanoo: Rauha sinulle, rauha meille.

Luja ja vakaa usko on mielikuvissamme liian usein aukotonta, siloista, varmaa ja puhdasta. Niitäkin, mutta ennen muuta luja usko tunnistaa elämän realiteetit ja uskoo niistä huolimatta. Realiteettien maasta kasvaa myös usko, joka puhuttelee rikkinäisen maailman keskellä. Se on jotakin todellisempaa kuin usko, joka yrittää suorittaa liikaa tai uskotella asioita paremmin kuin ne ovatkaan. Kestävän uskon synnyttää ainoastaan kohtaaminen elävän Jumalan kanssa. Elävän Jumalan voit kohdata Jeesuksessa. Jeesuksen voit kohdata Raamatun lehdillä, leivässä ja viinissä, rukouksessa tai yhdessä toisten häntä etsivien kanssa. Pyhä Henki tekee suhteen Jumalaan meille eläväksi.

Olit sitten kokeneempi kristitty tai alkutaipaleella, molemmissa tapauksissa anna Pyhän Hengen tehdä sinussa se mitä Jumala tahtoo. Jeesus kehotti seuraajiaan ”odottamaan, kunnes saavat varustuksekseen voiman korkeudesta.” Pyydä ja odota. Ja myös yhdessä! Yhdessä toteutuu parhaiten lupaus: ”Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden, ja voitte tajuta Kristuksen rakkauden, joka ylittää kaiken tiedon. Niin Jumalan koko täyteys valtaa teidät.” (Ef. 3: 18-19) Kun on Jumalaa täynnä, on kevyempi kulkea, ylistää Häntä, kumartua kunnioituksesta ja riemuita kaiken keskellä.