Pyhäin yhteyden

Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on kastettu yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä. (1.Kor.12:13)

Pyhien yhteys on jännä juttu. Se yhdistää meidät Jeesukseen uskovina siskoina ja veljinä ylitse kaikkien rajojen. Siinä ei paljon paina, oletko tietyn seurakunnan tai uskontokunnan edustaja, mies tai nainen, millainen ihonvärisi on, yhteiskunnallinen statuksen laatu tai mistä olet kotoisin. Ei siis ole ulkoisia seikkoja, jotka määrittävät tai luovat yhteyden, vaan se on ykseyttä Jeesuksessa ja silmiltä salattu, yhteinen usko Pyhän Hengen kautta. Se yhdistää meidät toisiimme ja samalla maailmanlaajuiseen kirkkoon.

Muistan erityisen hyvin tapauksen, kun olin Hollannissa harjoittelussa. Asuimme opiskelija-asuntolassa ja tutustuimme paikallisiin opiskelijoihin siinä samalla. Yhden tytön kanssa oli tosi luontevaa jutustella. Hän oli avoin ja jotenkin rauhassa itsensä ja ympäristönsä kanssa. Jotakin siinä oli. Se jokin selvisi pari päivää myöhemmin, kun hän kysyi minua sunnuntaikirkkoon. Lähdin mielelläni ja ajoimme pyörällä kaupunkiin. Kokoonnuimme suuressa salissa, lieneekö ollut koulu. Laulettiin, rukoiltiin ja joku puhui. Yhtään en tiedä mitä sanottiin, Jeesuksen sieltä kuitenkin bongasin ja opettelin hollanniksi Isä meidän-rukousta. Yhteys oli todella rohkaiseva asia muuten hyvin maallisessa ympäristössä.

Omassa hengellisessä kodissa pyhien yhteys on koko ajan läsnä. Se on niin luonnollista, ettemme välttämättä kiinnitä siihen huomiota. Hauskaksi asian tekee, että kun olemme sen kodin ulkopuolella ja sama yhteys tulee vastaan odottamatta. Tämä näkyy erityisen hyvin lähetystyössä lähettien kesken, mutta myös ihan tavallisessa elämässä. Itse olen kokenut pyhien yhteyttä mm. opiskeluporukoissa, töissä ja harjoitteluissa ja harrastuksissa, eli ihan tavallisessa elämässä. Kun tapaan uskovan ihmisen ensimmäistä kertaa ja alkaa tuntua, että tuossa toisessa on jotain tuttua, jota on vaikea kuvailla. Hänen kanssaan syntyy nopeasti mukava yhteys: oleminen ja kommunikointi on luontevaa, jokin natsaa. Yleensä sen jälkeen käy vasta ilmi, että tuo toinenkin on uskossa, mikä vahvistaa yhteydentunnetta. Se on riemullista, sillä meillä on muutakin yhteistä kuin työ tai opiskelu, olemme sisaruksia!

Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi. (Gal. 3:28)

Lisää blogikirjoituksia

Perinteisiä nuolia säilytyskotelossa

Puhuvat nuolet

Raamatussa on helpommin ja vaikeammin ymmärrettäviä kohtia. Olen pari kertaa kummastellut ohimennen sitä, miksi profeetta Elisa yhtäkkiä suuttui kuninkaalle, joka

Lue lisää»
Sileitä kiviä päällekäin rannalla

Herra on hyvä

Joskus tiukoissa paikoissa saatamme todeta, että kyse on hengellisestä hyökkäyksestä. Se osuu usein kipeimpiin kohtiin, henkilökohtaisiin heikkouksiin, joita meillä jokaisella

Lue lisää»

Johtajien tukeminen

Pidin kesällä 2023 Himoksella seminaarin hengellisten johtajien tukemisesta. Koska kertaus on opintojen äiti, laitan tähän vielä kirjallisessa muodossa oleellisimmat näkökulmat

Lue lisää»