Pääsiäinen kolkuttaa jo ovella. Raamatun kertomukset tiivistyvät tiivistymistään. Seuraavien päivien tilanteita kuvataan välillä todella yksityiskohtaisesti. Jotain tärkeää on tekeillä.

Jeesusta on viety kansan johtajien toimesta paikasta toiseen kuultavaksi. Ensin suuren neuvoston eteen ja sitten Pilatuksen luo. Pilatus lähettää hänet Herodekselle, joka palauttaa asian takaisin Pilatuksen ratkaistavasksi. Jeesus tuntuu jäävän tässä kaikessa jo sivustaseuraajaksi. Lisäksi hän vaikenee lähes kokonaan.

Alkaa huutokauppa Jeesuksen kohtalaosta. Pilatus tivaa läsnäolijoita todisteita ja vastaavasti muut ovat nähneet hetkensä koittaneen – vihdoin Jeesus voidaan saada tuomituksi. Homma saatetaan maaliin, vaikka väkisin. Väkijoukko huutaa tuomiota ja on valmis vapauttamaan murhaajan. Pilatuskaan ei jaksa enää huutaa, vaan taipuu vaatimusten edessä. Jeesuksen kohtalo sinetöidään.

Tilanne on monella tapaa käsittämätön, mutta samalla helposti tunnistettava. Enemmistön mielipiteen alla taivumme toisinaan päätöksiin, jotka ovat ristiriidassa omien arvojemme kanssa. Sopivissa olosuhteissa voisimme kieltää Jeesuksen Pietarin tavoin. Jäämmekö silloin vaille anteeksiantoa? Sulkeutuuko taivas?

Joka rikkomuksensa salaa, ei menesty, joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon. Snl 28:13. Jeesus on harvasanainen, jotta armo ja anteeksiantamus voivat olla totta sinulle tänään. Hän vaikenee oikeassa kohdassa. Juuri siksi Jeesus suostuu pilkattavaksi, herjattavaksi, ruoskittavaksi ja ristille, jotta me voisimme turvata Jumalaan, joka ei petä silloinkaan, kun me petämme hänet.