Kirjoitin syksyllä blogin Jyväskylän KohtaamisPaikan 20 v juhliin liittyen yhteisön alkuvaiheista. Lupasin kirjoittaa myöhemmin toisen osan, jossa käsittelen vuosien varrella oppimaamme.

 
KohtaamisPaikan rakentamisen kannalta  tiivis yhteys NW verkostoon on ollut elintärkeää. Himoksen kesätapahtuma ja monet muut koulutustapahtumat ovat antaneet mallia ja näkyä siitä, millaista yhteinen ylistys tai rukouspalvelu voisi olla yhteisön jumalanpalveluksissa. On ollut tärkeää kuulla tarinoita NW verkoston seurakunnista ja yhteisöistä niin Englannista kuin Suomesta ja oppia tuntemaan niissä toimivia ihmisiä.
 
KohtaamisPaikka on Jyväskylän (ev.lut) seurakunnan sateenvarjon alla ja se yhteys on ollut tärkeä myös. Olemme osa laajempaa kirkkokuntaa ja seurakuntaa, mutta silti toiminnallisesti hyvin itsenäisiä. Emme ole halunneet luoda vastakkainasetteluja, vaan rakentaa yhteisöä, joka voi tavoittaa tämän ajan kaupunkilaisia osana kokonaisuutta. Tämä on mahdollistanut kevyen rakenteen. KohtaamisPaikkaan on helppo tulla, sillä jäseneksi ei tarvitse liittyä.
 
Olemme kokoontuneet jumalanpalveluksiin useisiin paikkoihin. Nytkin kokoonnumme kolmessa paikassa vuorotellen. Tämä on saanut meidät ymmärtämään sen, että seurakuntayhteisön rakentamisessa ihmiset ovat seiniä tärkeämmät. Olemme keskittäneet viikolla tapahtuvan ryhmätoiminnan koteihin.
 
Lapsiin panostaminen on ollut meille tärkeä valinta alusta lähtien. Se on vaatinut paljon resursseja, mutta on ehdottomasti ollut kaiken vaivannäön arvoista. Meillä on mukana kaiken ikäisiä ihmisiä, mutta lapsiperheitä ja nuoria aikuisia on ilahduttavan paljon.
 
Sunnuntaiset jumalanpalvelukset ovat KohtaamisPaikan näkyvin osa. Niissä olemme pitäneet huolta siitä, että uudet tulijat voisivat kokea olevansa tervetulleita. Silti keskeiset elementit ovat aina samoja: yhteinen ylistys, opetus, rukous toistemme puolesta ja yhteys syömisen tai teekupin äärellä. Yksi odotetuimmista jutuista on rukousvastauksista kertominen. Varaamme muutaman minuutin siihen, että seurakuntalaiset saavat jakaa kokemuksiaan siitä, mitä Jumala on tehnyt. Pyrimme kaikkiaan rentoon ilmapiiriin, mutta samalla siihen, että meillä olisi jokaisen jumalanpalveluksen jälkeen tuore kokemus Jumalan kohtaamisesta.
 
Olemme jo NW arvoista oppineet, että seurakunta yhteisön rakentamisessa tarvitaan kaikkia. 
KohtaamisPaikalla on ollut kaksi palkattua työntekijää. Meidän tehtävämme työntekijöinä  on pyrkiä siihen, seurakuntalaiset voivat kantaa vastuuta  ja löytää omia palvelupaikkojaan. 
 
 
Mika Kilkki, KohtaamisPaikan pappi
 
 

Mika Kilkki

mika.kilkki(ät)newwine.fi
Mika on Jyväskylän KohtaamisPaikan pappi. Hän on naimisissa Tiinan kanssa ja on kolmen aikuisen pojan isä. Mika tykkää urheilusta – lenkkeilee (kävellen) ja hiihtää ja on innokas penkkiurheilija. Lomalla Mika ja Tiina suuntaavat Lappiin patikoimaan. Mika johtaa Suomen New Wine -verkostoa yhdessä johtajiston kanssa.